Pages

Sunday, January 19, 2020

Dačić pitao zvaničnike u Crnoj Gori: Kad vam krvna zrnca nisu bitna, što onda NEMA SRBA na nekoj državnoj funkciji? - Вечерње Новости

Dačić pitao zvaničnike u Crnoj Gori: Kad vam krvna zrnca nisu bitna, što onda NEMA SRBA na nekoj državnoj funkciji? - Вечерње Новости

Novosti Online/ M. S. | 19. januar 2020. 11:00 | Komentara: 0

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova pita crnogorske zvaničnike

Potpredsednik Vlade Srbije i njen ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pozvao je vlasti u Crnoj Gori da javno saopšte ime i prezime jednog Srbina koji je na nekoj državnoj funkciji u toj zemlji, piše podgorički portal "Borba".

-Neka crnogorske vlasti zvanično odgovore koliko Srba ima u državnoj administraciji, i kako to da Srba ima 29 odsto a u javnoj službi samo pet, šest ili kako optimisti kažu osam odsto? I kako se to zove ako nije diskriminacija? To mene zanima. A što se tiče slučaja Vinka Purića, čime oni to mene demantuju, to što radi u privatnoj firmi, i to posle sedam godina bez posla otkad je otpušten iz Ministarstva poljoprivrede. Uostalom, neka mi navedu jednog Srbina koji je na nekoj funkciji u Crnoj Gori, a ima ih 29 odsto, rekao je Dačić.

Pročitajte još - Snažna poruka Delija na Bogojavljenje braći u Crnoj Gori: KRST od baklji na ulicama Beograda (VIDEO)

- Neprikladno bi bilo, kako kaže, da to poredi sa Srbijom, “gde gotovo ne možeš da nađeš nekog direktora ili rukovodioca a da nije iz Crne Gore".

-I onda ja prebrojavam krvna zrnca. Pa kad vam krvna zrnca nisu važna što nema Srba u državnoj administraciji i javnoj službi, upitao se Dačić, koji je pre par dana kazao da i da svako ko se izjasni kao Srbin u Crnoj Gori dobije otkaz.

-To nisu priče, to je istina. Šef mog obezbeđenja koji je ovde prisutan je iz Bijelog Polja. Njegov brat je radio u Ministarstvu poljoprivrede u nekoj inspekciji, a kad se izjasnio kao Srbin, dobio je otkaz. Koliko ima takvih, upitao je Dačić, u jednoj emisiji, psole čega je reagovala Vlada Crne Gore na i navela da je u pitanju "još jedna lažna vest plasirana protiv Crne Gore", navodeći da je Purić dobio ugovor o zaposlenju u novembru, ali ih je Dačić demantovao tvrdnjom da je reč o privatnoj firmi.

Let's block ads! (Why?)



2020-01-19 10:00:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiuAFodHRwczovL3d3dy5ub3Zvc3RpLnJzL3Zlc3RpL25hc2xvdm5hL3BvbGl0aWthL2FrdHVlbG5vLjI4OS5odG1sOjg0MjQwOS1EYWNpYy1waXRhby16dmFuaWNuaWtlLXUtQ3Jub2otR29yaS1LYWQtdmFtLWtydm5hLXpybmNhLW5pc3UtYml0bmEtc3RvLW9uZGEtTkVNQS1TUkJBLW5hLW5la29qLWRyemF2bm9qLWZ1bmtjaWpp0gEA?oc=5

Прочитајте даље >>>>


No comments:

Post a Comment