Pages

Friday, August 9, 2019

Antonijević: Razgovori bili konstruktivni, sledeći sastanak o medijima - N1 Info

Antonijević: Razgovori bili konstruktivni, sledeći sastanak o medijima - N1 Info

Izvršni direktor Fonadacije za otvoreno društvo Milan Antonijević izjavio je da je današnji sastanak predstavnika vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka protekao u konstruktivnoj atmosferi i sledeći najavio za desetak dana, kada će tema biti mediji.

Antonijević je novinarima posle tročasovnog sastanka, koji se vodio po Četam haus (Chatham House) pravilu, bez prisustva medija, rekao da je današnja tema - finansiranje izborne kampanje bila konkretna, pa su i razgovori bili konkretniji.

Naveo je da se tokom današnjih razgovora došlo do određenih zaključaka i dodao da na narednom sastanku očekuje i jasnije dogovore.

Rekao je i da će se o određenim preporukama razgovarati sa predstavnicima drugih institucija, koje su za njih nadležne, poput Agencije za borbu protiv korupcije.

Na sastanku je bilo oko 60 učesnika i predstavnika 16 političkih stranka, rekao je izvršni direktor Fondacije koja je zajedno sa FPN organizator sastanka.

Bojan Klačar iz CeSID-a rekao je da su oranizacije civilnog društva predložile devet mera koje bi mogle da se implementiraju do sledećih izbora, ako bude saglasnosti glavnih aktera i Agencije za borbu protiv korupcije.

Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija rekao je, međutim, da nije optimista da će biti dovoljno vremena da se sprovedu potrebne reforme.

"Da bi se stvari suštinski promenile u najvećem broju slučajeva nužno je promeniti neke od zakona", kazao je on.

Postoji saglasnost o preporukama, ali one nisu operacionalizovane kroz inicijative za izmene zakona kazao je Nenadić.

Predstavnik vladajuće Srpske napredne stranke Vladimir Orlić rekao je, posle sastanka, da je deo preporuka koji ne podrazumevaju izmene zakona, može da se primeni u realnom roku, dok se ostalim, prema njegovom mišljenju, ima smisla govoriti tek posle izbornog procesa.

Let's block ads! (Why?)



2019-08-09 12:12:15Z
http://rs.n1info.com/Vesti/a506470/Antonijevic-Razgovori-bili-konstruktivni-sledeci-sastanak-o-medijima.html

Прочитајте даље >>>>


No comments:

Post a Comment