Pages

Sunday, September 29, 2019

גונסון עלול להיחקר בשל קשריו עם דוגמנית מארהב שהפכה ליזמית היי-טק - News1 מחלקה ראשונה

גונסון עלול להיחקר בשל קשריו עם דוגמנית מארהב שהפכה ליזמית היי-טק - News1 מחלקה ראשונה

ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון, עלול לעמוד בפני חקירת משטרה חסרת תקדים בנוגע ליחסיו עם הדוגמנית-לשעבר והיזמית האמריקנית ג'ניפר ארקורי - מדווח (יום א', 29.9.19) העיתון סאנדיי טיימס. על-פי החשד, ג'ונסון הסתיר את הקשר שלו עם ארקורי כאשר העניק לה הטבות שונות - מה שעלול להוות עבירה של מרמה והפרת אמונים.

ג'ונסון בן ה-55 ידוע כרודף שמלות. הוא עזב אשתקד את מרינה ווילר, שהייתה אשתו במשך 25 שנים ואם ארבעה מילדיו, והחל רומן עם קרי סימונדס בת ה-31, שהייתה קצינת העיתונות של המפלגה השמרנית. את הרומן עם ווילר החל ג'ונסון כאשר היה נשוי עדיין לאלגרה מוסטין-אואן; ב-2009 נולד לג'ונסון ילד מחוץ לנישואין.

העיתון חושף, כי ארקורי בת ה-34 סיפרה לארבעה מקורבים, כי היה לה קשר מיני עם ג'ונסון כאשר הלה כיהן כראש עיריית לונדון (2016-2008) והעניק לה הטבות המצויות כעת בעין הסערה. דייוויד אנריץ', העורך הפיננסי של ניו-יורק טיימס, אמר גם הוא, כי שמע ב-2013 (כאשר עבר בוול סטריט ז'ורנל) על הקשר המיני בין השניים. ג'ונסון עצמו מסרב בתוקף לענות על שאלות בנושא.

הקשר בין ג'ונסון לארקורי הוא כעת הנושא לארבע חקירות נפרדות, כולל מצד משרדי הממשלה שהעניקו תמיכות לחברות שהקימה ארקורי. בסוף השבוע (27.9.19) העבירה הממונה על תלונות הציבור בעיריית לונדון, אמה סטריין, את הנושא לבדיקת המשטרה, כדי שזו תבחן האם יש מקום לחקור את ג'ונסון - צעד שגם הוא חסר תקדים. סטריין ביקשה מן המשטרה לבדוק את החשיפות בטיימס, על התועלת שצמחה לארקורי מיחסיה עם ג'ונסון.

לדברי סאנדיי טיימס, מקור נוסף סיפר בחודש שעבר לעיתון על ביקוריו של ג'ונסון בביתה של ארקורי בשעות אחר-הצהריים, וכי הוצגו לו מסמכים התומכים בטענה זו. ארקורי סיפרה על היחסים גם לפעיל במפלגה השמרנית, כאשר השניים פעלו יחדיו למען המפלגה לפני הבחירות ב-2015. לדבריו, ארקורי התייחסה ליחסיה עם ג'ונסון כגלויים-למחצה ולא ניסתה למנוע בדיחות על יחסים אלו.

כאשר כיהן כראש עיריית לונדון, היה ג'ונסון מחויב "לחשוף כל אינטרס פרטי הנוגע לחובותיו הציבוריות ולנקוט צעדים למנוע כל ניגוד עניינים העלול לפגוע באינטרס הציבורי", כלשון כללי העירייה. כמו-כן, נאסר עליו במפורש להעניק הטבות כלשהן לידידיו. החשד הוא, כי ג'ונסון היה מעורב - במישרין ובעקיפין - במתן הטבות משמעותיות לארקורי, תוך שהוא נמנע מלחשוף את עומק הקשר ביניהם. לדברי העיתון, הדרג המקצועי בעירייה היה מודאג ממידת ההשפעה של ארקורי על ג'ונסון וממספר הפעמים בהם השתתפה באירועים רשמיים.

ארקורי עברה לפני שבע שנים לתחום יזמות ההיי-טק והפכה לדמות ידועה בענף זה בלונדון. אולם שתי החברות שבבעלותה הפסידו למעלה ממיליון ליש"ט, למרות שקיבלו מענקים ממשלתיים בסך 115,000 ליש"ט. ארקורי פרסמה בשבוע שעבר הודעה בה נאמר: "כל המענקים שקיבלו החברות שבבעלותי וכל משלחות הסחר אליהן הצטרפתי, היו אך ורק בשל מעמדי כאשת עסקים לגיטימית".

ארקורי הייתה בת 27 כאשר פגשה לראשונה את ג'ונסון. לפני כן עסקה בדוגמנות ובמשחק בארה"ב, ואז עברה ללונדון לשנה אחת של לימודי MBA. לקראת סיום לימודיה, מספר הטיימס, היא הצטרפה לצוות המפלגה השמרנית בקמפיין של ג'ונסון לכהונה שנייה כראש עיריית לונדון - ואז הכירה אותו.

לאחר סיום לימודיה, הקימה ארקורי את חברת Innotech שעסקה בארגון מפגשים בין יזמי היי-טק צעירים בלונדון לבין פוליטיקאים ומקבלי החלטות בעיר. המפתח לפעילות עסקית זו היה היכרותה עם ג'ונסון, שהיה הנואם האורח בארבעה מפגשים שערכה. ארקורי מצידה סייעה לקדם את ג'ונסון במדיה החברתית, הגנה עליו מפני התקפות בטוויטר, העלתה תמונות שלו שצילמה באירועים פוליטיים ופילנטרופיים, והרבתה להצטלם בחברתו.

הארגון העירוני לקידום עסקים שהקים ג'ונסון, London & Partners, העניק לחברה באוקטובר 2013 חסות בסך 10,000 דולר ל"פורום המוסלמי הכלכלי העולמי" שערכה - ושגם בו נאם ג'ונסון. שנה לאחר מכן היא קיבלה מן הארגון עוד 1,500 ליש"ט, כחסות לאירוע שערכה בפרלמנט. הארגון אומר, כי אין לו תיעוד שיענה על השאלה האם ג'ונסון היה מעורב בשני המענקים.

בנובמבר 2014 הייתה ארקורי בין 26 אנשי עסקים שנבחרו לנסוע עם ג'ונסון לסינגפור ומלזיה. אחד מתנאי הסף היה שמדובר בבעלי חברות הפועלות מזה שנה לפחות. ארקורי ביקשה להצטרף כנציגת חברת שירותי הווידאו פלייבוקס, שהייתה אז בת שלושה חודשים בלבד. לדברי העירייה, ארקורי צורפה בכל זאת, בשל "הפעילות היזמית הנרחבת יותר שלה"; פלייבוקס נסגרה בשנת 2015. נסיעתה של ארקורי עלתה לעירייה 35,000 ליש"ט.

מספר שבועות לאחר מכן, ביקשה ארקורי להצטרף למשלחת שעמדה לצאת לניו-יורק בפברואר 2015. London & Partners הבהירה לה, כי אין טעם שתגיש בקשה רשמית, שכן המשלחת מיועדת לענף הפינ-טק (טכנולוגיה לענף הפיננסים). אולם ארקורי הגיעה בכוחות עצמה לניו-יורק בעת ביקורה של המשלחת, וקיבלה אישור מג'ונסון ומאחד מעוזריו להשתתף באירועים שלה.

לקראת ביקורו של ג'ונסון בתל אביב, בנובמבר 2015, ביקשה ארקורי ביקשה להצטרף לנסיעה כמי שעמדה בראש חברת Hacker House שעסקה בביטחון סייבר. בקשתה נדחתה, משום שהחברה לא עמדה בתנאי הסף, אך לשכתו של ג'ונסון הורתה לצרף אותה ברגע האחרון. השתתפותה גרמה להרמות גבה מצד יתר חברי המשלחת כאשר הללו התכנסו בתל אביב, אומר הטיימס, משום שהיא לא הופיעה ברשימת המשתתפים שנמסרה להם. "זה היה חתיכת סיפור שהיא יצאה לכל כך הרבה ביקורים רשמיים, משום שהיא לא הייתה שחקנית רצינית במגזר ההיי-טק. היא דיברה על 'פצחנות אתית'; לא הבנתי מה זה", אמר לעיתון אחד המשתתפים. העיתון מעיר, כי רק לעיתים רחוקות יכולים אנשי עסקים להצטרף ליותר מביקור אחד; ארקורי הצטרפה כאמור לשלושה בתוך שנה.

Let's block ads! (Why?)



2019-09-29 13:45:22Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMGh0dHBzOi8vbmV3czEuY28uaWwvQXJjaGl2ZS8wMDEtRC00MTg0MTUtMDAuaHRtbNIBAA?oc=5

קרא עוד >>>>


No comments:

Post a Comment