Pages

Wednesday, December 4, 2019

Ко је Дејан Ђорђевић, нови власник „Мегатренда“ - Политика

Ко је Дејан Ђорђевић, нови власник „Мегатренда“ - Политика

Доктор медицине, дипломирани правник, сувласник више компанија у Европској унији и председник Борда директора компаније „Ефас Европа” са седиштем у Берлину – само су неки подаци из импозантне биографије Дејана Ђорђевића, новог власника „Мегатренда”. Тачније, то су подаци са сајта Конзервативно реформистичке странке (КРСТ) које је он сам о себи изнео, али се тешко могу проверити. И баш све у вези са новим власником „Мегатренда” обавијено је мистеријом.

Наиме, биографски подаци које је поносно истицао су избрисани са страначког сајта. Остала је само фотографија уз функцију председника партије. Али, више није сигурно ни да је председник партије. Према писању неких медија, Ђорђевић је смењен пре шест месеци, јер није испунио обећање да ће улагати у странку, а иза себе је оставио дуг од 300 хиљада динара и неисплаћене плате запосленима у партији. Ђорђевић је на то одговорио да дугове у странци није правио, а секретарице, како је наводно рекао, није плаћао „јер је требало да раде за идеале, а не за паре”.

Нови председник је, опет по сопственој тврдњи, адвокат Ненад Јанковић који је раније обављао функцију потпредседника, а у јуну ове године је изабран за лидера на Скупштини партије. Сам Јанковић је у јануару ове године тврдио да су непознате особе испалиле више хитаца у његов аутомобил што су из МУП-а демантовали. Такође је тврдио и да је покушан атентат на председника странке Дејана Ђорђевића. Како је рекао, у близини Дедиња је његов џип,  „буквално уништен” , а ти напади на председника странке и потпредседника за мање од месец дана, сматра, не могу бити случајности. „Неко стоји иза тога, надам се да ће МУП да открије ко стоји иза тога и коме ми заправо сметамо”, испричао је потпредседник КРСТ-а Ненад Јанковић.

У својој биографији Ђорђевић је написао и да је по завршетку школовања убрзо добио понуду да руководи радом фонда здравственог осигурања у осигуравајућем заводу IVG Deutsche Ring у Хамбургу, те да је 2008. постао потпредседник корпорације Antonel Second Corporation која се бави консалтингом у медицини и инвестиционим фондовима у области осигурања, посебно у области пензијског, здравственог осигурања и акцијским фондовима. Наводно је био члан више управних одбора у мултинационалним компанијама у Немачкој. У биографији је било наведено и да је у новембру 2014. године у Цириху добио награду за најбољег менаџера у области пословног консалтинга.

Такође је стајало и да је рођен 1971. године у Лесковцу, да је школу резервних официра завршио у Задру, а дипломирао на Правном и Медицинском факултету и „незадовољан развојем политичке и економске ситуације у земљи, одлази у Немачку где започиње своју каријеру на клиници у Каселу”.

„Схватајући озбиљност ситуације у којој се Србија налази, одлучује да се без обзира на одличан материјални, каријерни и породични статус активно укључи у политику свестан свих ризика за њега и његову породицу”, стајало је у биографији.

Иначе, Конзервативна реформистичка странка је основана 2018. године, преименовањем нишке Реформистичке странке. Сада су у у поступку враћања старог имена – Реформистичка под којим се и води пред Министарством државне управе и локалне самоуправе.

Након што се у јавности поставило питање да ли постоји конзорцијум који је купио „Мегатренд”, Ђорђевић је рекао да постоји, објаснио да ће професори убудуће „радити без новца”, а да иза њега лично „стоји држава”.

Јуче је, међутим, Дејан Ђорђевић, као в. д. ректора Универзитета „Мегатренд” демантовао да је било ком медију изјавио да иза њега стоји држава и да је уопште дао било какву изјаву медијима у Србији. У саопштењу „Мегатренда” које је медијима доставио сектор за односе с јавношћу наводи се да је повод за деманти текст објављен 2. децембра у листу „Данас” управо под насловом „Иза мене стоји држава”. У саопштењу се, преноси Танјуг, наводи и да Ђорђевић и није био у могућности да контактира с медијима, јер је на службеном путу ван земље.

Нови власник „Мегатренда” и вршилац дужности ректора обратиће се медијима ускоро, како је обећао пре неколико дана, и тада ће објаснити све релевантне појединости у вези с власничком променом у овој установи и новом развојном фазом, наведено је у саопштењу.

Let's block ads! (Why?)



2019-12-04 12:46:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiVWh0dHA6Ly93d3cucG9saXRpa2EucnMvc2NjL2NsYW5hay80NDMzMjQvS28tamUtRGVqYW4tRG9yZGV2aWMtbm92aS12bGFzbmlrLU1lZ2F0cmVuZGHSAQA?oc=5

Прочитајте даље >>>>


No comments:

Post a Comment